L’Aula d’Arts Escèniques de Figueres, nom que rep a partir del proper setembre aquest centre de formació, ha de ser un autèntic viver de les futures iniciatives teatrals a la ciutat. A Figueres volem un escenari formatiu estable on gent de totes les edats de Figueres i l’Alt Empordà pugui formar-se en tècniques teatrals, alhora que s’estimula el gust per la creació teatral contemporània. Volem crear un grup d’estudiants que sigui actor i alt consumidor de la programació teatral que es realitza a Figueres i la resta de teatres, alhora que en potenciem l’esperit crític. Volem un equip estable de professors ben formats i motivats, que asseguri l’aprenentatge del currículum d’una manera pràctica i participativa.

11/7/09

CURS: EDUCACIÓ DEL COS, L’ESPAI I EL MOVIMENT

De 8 a 11 anys. Proposta de treball corporal per a nens i nenes.

El treball corporal afavoreix a poder exterioritzar sensacions, sentiments i desitjos mitjançant un llenguatge simbòlic i a potenciar la creativitat, expressivitat i personalitat dels nens/es.
Activitat encaminada a adquirir un millor coneixement i consciència del propi cos, les seves possibilitats articulars, una bona relació d’aquest a l’espai i el sentit del ritme.
Les pautes de treball de moviment de cada classe seran a través d’exercicis de caràcter lúdic.
Els alumnes treballaran segons les seves capacitats, aprenent a superar els propis límits i les propostes seran prou obertes com per desenvolupar-ne un recorregut personal.

Material a utilitzar:
· Mocadors quadrats de roba amb caient de 50 cm a 75cm.
· Tubs de cartró amples de diferents alçades.
· Pilotes petites de suro.
· Pedres de riu de petites més grosses.
· Cilindres de plàstic grans per poder recolzar l’esquena i rodolar.
· Saquets de sorra.
· Paper de diari.
· Globus.
· Gomes amples de 1m, 1,50m.
· Cintes de gimnàstica rítmica.

Horari: dimecres de 17.30 a 18.30h (Teatre Municipal el Jardí)
Preu curs (octubre-desembre): 90 €
Matrícula Aula d’Arts Escèniques: 30 € (abans del 30 de juliol matrícula gratis)

Professora: Sílvia Brossa i Marí
Sílvia Brossa és llicenciada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona, i compagina la seva activitat docent amb la professional. Va formar part de la companyia Els Joglars, i amb l’espectacle Daaalí va ser la responsable de la preparació física dels seus actors. Com a ballarina, ha participat al Teatre Romea amb Pessombra, dirigit per Magda Puyo i coreografiat per Marta Carrasco, i ha format part de la companyia de dansa Magnet i Buch. Com a docent, ha impartit les disciplines de dansa clàssica, contemporània i tècniques d’estirament i col·locació corporal a escoles de dansa de Barcelona, Sant Cugat, i Olot. Actualment és professora d’Educació del Cos, l’espai i el moviment, i participa en projectes educatius de dansa per a escoles de primària i secundària a Barcelona i a Olot.

No hay comentarios: